Draga Lidija,
Mi nigde nismo ni rekli da su to bodovi od prosle godine, nego ih pisemo djacima kao odredjenu smernicu, koja ce im koliko toliko olaksati pri upisu u srednju skolu.
Naravno da se povecavaju bodovi, negde se i smanjuju, i mi apelujemo djacima da se sto bolje pripreme za prijemni ispit kako bi mogli sto bolje uraditi.
Podsecam Vas da sajt Ministarstva prosvete vezan za upis ne radi! Djaci nemaju gde da se informisu, i mi im smo im jedina sansa gde mogu da nadju informacije, zajedno sa nama i sa drugim clanovima zajednice razmene iskustva i olaksaju upis.
Nadam se da ce Vam sajt biti od koristi..
Srdacno.
lidija66 napisao/la:
Bodovi koje navodite nisu od prosle godine, to su rezultati upisa 2009/2010. Prosle 2010/2011 godine dosta je povecan potreban broj bodova u svim skolama, tako da su ovi bodovi bili lose smernice i za proslu godinu.
Deca su bolje uradila testove,(nije vazno da li zbog toga sto je bio laksi nego predhodne god ili sto su vise ucila) pa je samim tim skocio broj bodova. Zsto se mora paziti kada se popunjava lista zelja. Prosla godina je samo orjentir. Slusajte savete nastavnika ako budu upozoravali na to. Ove godine je 50 % nepoznatih, pa se ocekuje slican uspeh kao i prosle.
OVO SU REZULTATI UPISA U JULU 2011
Pravno poslovna Beograd
PRAVNI TEHNICAR 84,76
POSLOVNI ADMINISTRATOR OGLED 88,40
SLUZBENIK OSIGURANJA 88,20
BANKARSKI SLUZBENIK OGLED 85,60
U ODNOSU NA PREDHODNU GODINU BODOVI ZA SMER PRAVNI TEHNICAR POVECANI SU OD 78.36 NA 84,76. Tako je uglavnom u svim skolama.