Medicinska škola | Redovno i Vanredno školovanje
Dobro došli, gost
Username: Password: Zapamti me
Sve sto vas zanima za srednje skole mozete pronaci ovde, informisite se o skolama, cenama, predmetima, upisu...

TEMA: Ekonomska skola pomoc oko smera

Ekonomska skola pomoc oko smera 2 godina 5 dana ago #5823

  • kether
  • kether's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Početnik
  • Poruka: 1
  • Karma: 0
Upisao sam elektrotehnicku skolu,doduse kasno uvideo da sam pogresio pa se sada prebacujem u ekonomsku skolu.Kasno zato sto moram da polazem razliku prve godine.Molio bih one koji imaju iskustva i nekog znanja da to podele sa mnom.Znaci kako se koji predmet radi,nacin ocenjivanja,sta se trazi,kakav je koji smer,gde se uci konkretno i sve iz knjiga,sta god mozete,bio bih zahvalan...U pitanju je ekonomska skola u Kraljevu,ove profile imaju: www.ets-kraljevo.edu.rs/profili.html (jednim klikom mozete download i videti plan i program).

Poslovni administrator ima Osnove ekonomije,Ekonomika preduzeca,Kancelarijsko poslovanje(praksa),Pravo i Knjigovodstvo (praksa) od ove ocigledne razlike,plus sto ne znam kakva je Ekonomska geografija za razliku od obicne Geografije koju sam ja imao.Ovaj smer stoji za najbolji,i naravno da je bitno da upisem sto bolji smer,ali treba gledati realno da li ja to mogu da polozim dok uporedo ucim gradivo trenutne godine.

Ekonomski tehnicar,tu je bas guzva imaju dva odeljenja koja su preko granice od 30 ucenika,razlika je Osnovi Ekonomije,Poslovna Ekonomija,Savremena poslovna korespodencija (1 cas teorije i 2 prakse nedeljno imaju) i Racunovodstvo (1 teorije i 2 prakse),dok ne znam koliko se Ekologija razlikuje od nase Biologije.Imam druga tamo i rekao mi je da se Osnovi Ekonomije i Poslovna ekonomija bave suvoparnom teorijom u Ekonomiji uopste,njenoj istoriji i tome,tj da ima mnogo da se "buba". Savremena poslovna korespodencija mi je rekao da se odnosi na slepo kucanje tj. na kucanje teksta iz knjige po izboru profesora,imas vreme i on ti na kraju gleda greske.I,racunovodstvo mi je rekao da ce mi najverovatnije trebati casovi jer je to "glavni predmet" Ekonomske Skole i da ce mi za svaku godinu trebati prethodno nauceno iz Racunovodstva.Kao ucili su 5 tablica u koje upisuju vrednosti iz zadataka tzv.


Sluzbenik osiguranja ima Uvod u ekonomiju,nisu Osnovi Ekonomije kao kod prethodna dva smera i taj Uvod u ekonomiju imaju 4 casa nedeljno. (pretpostavljam da im je taj Uvod u Ekonomiju kao Osnovi Ekonomije i Poslovna Ekonomija u prethodna dva smera).Dalje imaju Osnovi Prava,Kancelarijsko poslovanje(praksa,3 casa nedeljno) i Osnovi racunovodstva.Ono sto me bas zanima je,posto je odeljenje ogled zakljucujem da ima vise prakse,pa me zanima,kako se ta praksa polaze,trebam da imam isti fond casova kao sto su oni u prvoj godini,kako ja trebam da imam tu praksu ? Da idem sa ovima iz prve godine,npr. ? Inace oni nemaju,po ovome planu sa sajta,ni Biologiju ni Istoriju ni Geografiju,tj nemaju dosta ovih predmeta koje da kazem svi imaju.Poprilicno im se uspeh zasniva na strucnim,gore nabrojanim predmetima.

Komercijalista,takodje ogled odeljenje imaju Uvod u ekonomiju,Osnovi Prava,Kancelarijsko poslovanje(praksa,takodje 3 casa nedeljno) i Osnovi racunovodstva.Dok,za razliku od ostalih smerova kod kojh se ovi predmeti i nastavljaju u drugoj i trecoj,ovaj smer ima skroz novih 5 predmeta u drugoj godini,i to Trgovinsko poslovanje,Pravo u trgovini,Racunovodstvo u trgovini,Poslovna komunikacija,Organizacija nabavke i prodaje.Plus,imaju nemacki jezik u sve 4 godine sa kojim ja dodira nisam imao.

To bi bilo to.Molim vas da ko god ima iskustva podeli to,naravno bez obzira da li taj neko ima veze sa Ekonomskom skolom u Kraljevu.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Time to create page: 0.332 seconds
U pogonu je Kunena
You are here:   ПочетнаForumInformacije za upis u srednje školeSrednje skoleEkonomska skola pomoc oko smera